CamperreisAustralie2010.reismee.nl

Van Mildura via Canberra naar Sydney.

Australie: van Mildura naar Sydney.

Na zaterdagmorgen 30-01-10 het 2e verslag en de foto's op deze site te hebben gezet, vertrokken uit Mildura. Eerst de nodige boodschappen aangevuld en daarna weer op weg. Het eerste stuk biedt meer wijngaarden en fruitbomen, maar langzaam maar zeker komt er weer een eentonig landschap te voorschijn. Heel weinig verkeer weer langs de weg, af en toe een vrachtknots. Om 14.30 uur zijn we op de camping van Swan Hill, een mooie parkachtige met hele mooie huisjes. Wij zijn de enige kampeerders. Als we buiten gaan zitten, word ik meteen door vele muggen gestoken terwijl het pas 15.00 uur is. Van 16-18 uur naar het zwembad en daar gelukkig geen last van muggen. Harrie ruim een uur gezwommen en ik erin gezeten. Een heerlijke verkoeling. Er vliegen veel roodgroene papegaaien rond op het terrein. Om 19.30 uur is het nog 41 graden. Na het zwemmen kom ik niet meer buiten vanwege de vele muggen. Harrie houdt het nog een tijdje vol totdat ook hij vele malen gestoken wordt. Dat belooft wat voor de nacht!

Hoera het is ochtend en vannacht geen mug gezien of gehoord: we hadden kennelijk 'n waar slagveld aangericht in de camper met onze meppers. Om 9 uur is het gratis pancakes eten op de camping met alle andere bewoners (15) op de camping. Er zijn er velen gebakken door de terreinknechten en er blijven er ook veel over. Het is gezellig, ondanks de vele nu al weer actieve muggen, want je hebt gelijk met anderen contact. We zaten aan de picknicktafel heel toevallig met ‘n 40 jaar geleden Hollandse emigrant, zijn Hollandse kennis en 'n Australische die in Holland was geweest! Daarna pakken we snel onze spullen en vertrekken, in Australie moet je namelijk altijd voor 10 uur weg zijn. Weer stille saaie wegen en weinig van de Murray-rivier te zien. Nu wel af en toe een stroompje en een meer. Onderweg in een plaats nog brood, beschuit, appelstroop, chocoladehagel, vliegenmeppers en Deet gekocht, en in een volgende plaats op een aardige picknickplaats aan het water onze lunch gebruikt. Daarna nog wat verder en in Echuca naar de camping die bij het centrum ligt aan de rivier, waar nog antieke raderboten varen. Tegen 16 uur naar het zwembad, het is dan nog 39 graden. Er zijn daar aardig wat mensen en ze hebben lekkere ligstoelen. Om 17.30 uur weer naar de camper, het begint bijna meteen heel raar te waaien. Mensen halen snel alles binnen, ook de luifels. Het is een grote stuifbende. Later ook onweer met harde klappen, wat de vogels heel hard laat kwetteren, en wat regen. Op deze camping hoge gumbomen en honderden witte kaketoes, die hard krijsen, en eenden met kleintjes. In de camper hebben we op deze camping 3 uur gratis Wifi, dus wat emails beantwoord en de vele reacties op deze site en de foto's gelezen.

De volgende ochtend schijnt de zon al meteen, nog even de emails gecheckt en de nieuwe reacties gelezen. Daarna tegen 10.30 uur richting werf, waar we net de oude raderboot kunnen zien uitvaren. Verder langs wat oude gebouwen en dan onder de arcades van de hoofdstraat naar een bekende bakkerszaak om de lunch te gebruiken. We zijn daar een klein uur en lopen dan weer rustig terug naar de camping. Achter de camper zitten we heerlijk onder de bomen in de schaduw totdat Harrie door een papegaai op z'n hoofd en broek wordt gepoept. Dan zoeken we de was bij elkaar en gaan wassen draaien en drogen terwijl we bij het zwembad gaan liggen. Tegen 18 uur, het is nog 36 graden, gaan we terug naar de camper waar we lekker buiten kunnen eten. Een heerlijke rustdag gehad en geen kilometer gereden vandaag.

We besluiten nog een dag op de camping te blijven. Na de koffie loopt Harrie naar de bakker om broodjes te halen. Na 't eten gaan we een wandeling langs de rivier maken, maar door mijn voetproblemen en de warmte valt het mij te zwaar. We gaan een poosje zitten tot Harrie door een vogel met 'n gele snavel in z'n arm wordt gepikt; hij had dan ook 'n geel poloshirt aan.....Eerst willen we nog wat verder maar besluiten toch om terug te gaan en weer een ligbed bij het zwembad te zoeken. Het is 36 graden. Bij het zwembad heerlijk, en af en toe verkoeling in het water. 's Avonds nog een tijd lekker buiten gezeten.

Woensdagochtend vertrekken we uit Echuca en kopen onderweg nog even wat broodjes voor de lunch. We hebben nu een iets afwisselender weg. Na Albury komen we op de Hume Highway , die mooi door de heuvels loopt en veel vergezichten geeft. Er komen meer wolken en af en toe een klein buitje. Al met al een heel gevarieerde route. Om 16.45 uur op een camping in Gundagai, een mooie grasmat, weer 'n hele vriendelijke ontvangst en de aardige Italiaanse eigenaar heeft een heel verhaal over z'n rondreis van 8 weken door Europa vorig jaar vanaf Amsterdam, waarbij hij meer steden heeft aangedaan dan menige Nederlander. We krijgen van hem 'n kaart die 10% korting geeft op campings in 1 maand. Het zwembad ligt net buiten de camping, maar de temperatuur is niet meer om te gaan zwemmen. 's Avonds hebben we onverwachts gratis Wifi.

Donderdagochtend 26 graden, de echte hitte is nu uit de lucht. Koffie en thee lekker buiten met wisselende bewolking. Tegen 10 uur vertrekken we richting hoofdstad Canberra, verder over de Hume Highway, en bij Yass richting Canberra. Daar worden we welkom geheten met stevige regenbuien, wat ons doet besluiten de stad vanuit de camper te bekijken. We zien veel groen en parken en rode bakstenen huizen, wat we in Australie nog nergens hebben gezien. Ook 'n Vincent van Gogh expositie. Terug van Canberra richting Yass en daar de Hume Highway weer op richting Goulburn. Daar zijn we om 15.30 uur op de camping, waar we nog lekker in de zon kunnen zitten en daarna een wandelingetje maken en de miniatuur spoorbaan en de musicerende krekels bekijken. Ook lang met de receptioniste gepraat (Jacobsen; Hollandse voorouders). 's-Avonds fris. Er komen nieuwe kampeerders naast ons en daar blijkt van 1 staander van de luifel de helft te missen. Je ziet ze balen want ze zitten nu onder 'n hele scheve luifel.

Vandaag vrijdag i.v.m. de zware bewolking al om 8.15 uur vertrokken. Al na 'n half uur stevige regenbuien. Het werd de tot nu toe mooiste en meest afwisselende route: van Goulburn tot Blayney met stille wegen, heuvels, vergezichten, haarspeldbochten, gravelstukken en ravijnen. In de stad Orange, genoemd naar onze Willem van Oranje, o.a. naar de prachtige VVV geweest en de Botanische Tuin, waar ik maar even rondgelopen heb want het regende pijpenstelen. Mooie bomen en bonsai onder anderen. Daarna rondgereden door de prachtige villawijken: allemaal vrijstaande bungalows met lage schuine daken op mooie percelen met vaak fraaie tuinen. Jammer dat het er zo regende, en het is hier 20 graden. Om 16 uur in Bathurst 'n gravelplek op 'n nogal zielloze camping zonder andere medetoeristen, die we trouwens onderweg tot onze verbazing slechts zelden zien! Nog lekker tot 18 uur buiten gezeten en daarna barstte het onweer los en vluchtten we naar binnen.

Zaterdagochtend met regen om 8.30 uur vertrokken richting Sydney door de mistige en natte Blue Mountains met maar heel weinig zicht en slechts 19 graden. Onderweg ook nog in 'n lange file. Via tolvrije wegen dwars door het overdrukke Sydney naar het camperverhuurdepot van Maui. Hier werden we goed geholpen en werden 3 noodzakelijke reparaties verricht (gaspit kapot, bovenkastsluiting defect, waterspoeling van het toilet werkte niet meer) door 'n stevige vrouwelijke monteur. Ook nog verdere adviezen en uitleg gekregen over onderdelen die we niet zo goed vonden gaan. En intussen doe ik in hun kantoor 'n poging om deze site bij te werken en de foto's weer bij te plaatsen. Het regent hier nog steeds pijpenstelen, het is 23 graden, en zo maken we van de nood 'n deugd. Hierna moeten we weer dwars door Sydney op zoek naar een camping.

Piet en Bea

Goeie morgen Aafke en Harrie.
Ja het is hier nog zaterdagmorgen .Heb heerlijk jullie reis weer gelezen En ook weer ervan genoten. Alles opgeschreven en ga het na pluizen in de atlas. Zo zie je maar, dat we mee reizen Fotos geweldig.
De muggen dat is heel vervelend.Maar jullie genieten. Heerlijk!!!!!!!!!!
Nu hier is het nu mistig en vies buiten. Niet zo veel aan.
Zeg vakantiegangers weer een heel fijne week en we kijken weer uit naar het volgende verslag

Doei!!!!!!!!!!

Marcel

Hé Aafke en Harrie,

Een boeiend verhaal met zeer fraaie foto's. Jullie hebben ook oog voor details. Opmerkelijk dat er toch ook tastbare Nederlandse zaken ziet zoals het reclamebord.

Iets van files zie er dus niet. Vreselijk saai zo lijkt me. 't Is een enorme ruimte. Dat komt wel over.

Heerlijk om zo ver je dagen te kunnen vullen op een ook goede manier. Fijn dat alles goed gaat. Houden zó!

Hier zitten we nog een dagje in de dooi. De laatste hoopjes sneeuw houden nog stand. Nu krijgen wij weer een weekje met nachten met matige vorst en overdag net boven nul.

Dus ja, denk aan die frissigheid als het jullie soms wat te warm is!

Groeten,

Marcel

Han en Henk

Hallo Harrie en Aafke, wij krabbelen elkaar hier overal op de rug, wij krijgen gewoon last van de jeuk bij al die mugverhalen, terwijl hier geen mug te bekennen valt. Han gaat zometeen naar 't Kruidvat voor een bus spray. Tussen haakjes, we lezen niet of jullie een muggenvoorbehoedmiddel bij je hebt. Als gewezen kortegolfradiofan zoek ik Radio Australie op. D ie beginnen hun uitzendingen met de schaterlach va een kookaburrah gevolgd door Waltzing Mathilde...dat willen wij wel weer eens horen. Hou de voorruit schoon. grtjs Hannie en Henk

Diane

Hoi Aafke en Harrie, wat maken jullie weer een duidelijk overzicht voor ons allemaal, zodat we ook een klein beetje mee kunnen genieten. Ik krijg het al wat warmer, want hier in Nederland is het zo koud... brrrrr. Geniet van alles, behalve van die vervelende steek beestjes. O,hebben jullie ook al geknuffeld met een kangeroe..of houden ze daar niet zo van? Doeiiiii

Gonny en Jaap de Koning

Hallo Aafke en Harrie. Op dit moment bij ons 18:57 u. Net klaar met eten. Het was vandaag de hele dag mist. Heel somber weer. We zijn vanmiddag in Gouda geweest. We zijn ook over de Lange Tiendeweg gelopen en hebben nog even voor de winkel van Oom Teus en Tante Neeltje gestaan. Er is nu een luxe herenzaak gevestigd in het pand. Eigenlijk pas afgelopen zomer ontdekt hoe mooi Gouda is.
We wensen jullie verder een goede reis toe. Hopelijk wordt het weer droog, maar niet te warm. Groeten van ons.

Lia

Nou,nou de beesten moeten Harrie wel hebben.Wat een wisseling van temperatuur. Door jullie enthousiasme krijg ik ook zin in de warmte.Met deze winter hier ben ik wel klaar.Geniet verder van jullie reis ,ik steek de haard nog maar eens aan. Groetjes

Mariette

Dag luitjes, deze keer staat de reis wel in het teken van hitte, muggen, poepende vogels en veel regen! Het hoort er misschien bij maar het zal niet het gemakkelijkste zijn. Ongelooflijk dat wij dan in de kou hier zitten! Geen muggen! Hoop dat Aafke ondanks beperkte wandelmogelijkheden toch genoeg kan beleven.

Yanny Webb-Walker

Leuk om mee te leven. We denken nog veel aan jullie en bidden voor je gezondheid dat je er van kan blijven genieten.
Je hebt niet de goud zouken stadjes noordelijk van Melbourne bezocht?

Ben Heuer

Hoi Harrie/Aafke, Net (maandag 8 febr. 12.00 uur jullie verslag weer eens met groot genoegen gelezen en de foto's bekeken. Ik blijf er bij dat je reisboeken moet gaan schrijven,want het is zoo genieten van die verslagen, dat ik denk dat daar een hele grote markt voor zou zijn, enfin, ík geniet er in ieder geval zeér van. Ik kijk alweer reikhalsend uit naar "de continuing story of the journey. groetjes, Ben

Mijndert

Hallo Aafke en Harrie had gisteren een email gestuurd en reaktie maar zie er nu niets van?? Groetjes Mijndert

Maurice en Sannie

Weer een boeiend reisverslag en sfeervolle foto's.
Als ik een vogel was en de keuze had tussen Harrie en Aafke om m'n agressie te uiten en m'n darmen te legen had ik zonder twijfel overeenkomstig besloten.
Hier en in Zeist alles ok.
Groeten, Maurice en Sannie.

Mijndert

Hi Aafke en Harrie, dit is het bericht wat ik al eerder had gestuurd. Jullie reisverslag is absolutely fantastisch en zo gedetailleerd. mooi als je zoveel tijd hebt! Leuk ook om het verslag uit mijn homecountry Australia te krijgen. Jullie schijnen wel aardig wat regen te hebben. Hier in Perth hadden we de eerste regenbui (gedurende de nacht) in 75 dagen en ook weer niets op komst! Je moet wel begrijpen dat Australia wel drie of vier klimaten heeft en jullie nu op weg zijn naar Cairns Queensland waar het nog "the wet season" is. Wij hadden hier pas ook een dag of 4 van temperaturen van 40c to 43c. Maar nu is het heerlijk zomer koel 31c. Wat vinden jullie van de Australiers?? Ok Hartelijke groeten Mijndert PS wat is jullie Skype naam?

Esther

Hoi Aafke en Harry,

Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen.
Ik geniet gewoon met jullie mee.
geweldige foto's die een moi impressie geven.

Jammer van het weer, maar het klaart vast sneller op dan hier ;)
Hier in zeist toch weer -3 overdag, maar wel doorg, hahaha

Geniet nog lekker verder!
Groetjes Esther

bert en martha

Sjonge, Harry en Aafke, wat een gevarieerde reis met niet alleen maar hoogtepunten. Hitte en muggen, wat een verschil met hier. Hier koude en breuken (500 tot 1000 per dag door sneeuw en ijs!); dan dat van jullie maar, denk ik, hoewel, zo warm soms. Muggenbeten dus maar dat is tijdelijk, daarnaast ook een hoeveelheid indrukken en die gaan niet meer weg, nietwaar? Eigenlijk moeilijk je voor te stellen dat je op zo'n afstand zo dicht op elkaar kunt 'zitten', dank zij deze techniek. Ik vergelijk het even met mijn moeder die in de 60er en 70er jaren de ene week een brief naar mijn geemigreerde zus in Canada stuurde en de andere week er een terugkreeg en dat was best heel frequent en regelmatig voor die tijd en dan moet je zo'n site van jullie zien en lezen; ongelooflijk. Oke, luitjes, een hartelijke groet van ons uit Zeist en nog fijne weken daar in dat werelddeel.
bert en martha